Omzet Bayer Crop Science stijgt met 25 procent

De financiële omzet van Bayer Crop Science is wereldwijd in het derde kwartaal van dit jaar met 25,8 procent gestegen ten opzichte van het derde kwartaal in 2020.

Omzet+Bayer+Crop+Science+stijgt+met+25+procent
© Haijo Dodde

De agrarische divisie van Bayer draaide in het derde kwartaal van 2021 een omzet van 3,85 miljard euro. De forse stijging van meer dan 25 procent is te danken aan de verkoop van grotere volumes voor betere prijzen. Het bedrijfsresultaat van Bayer Crop Science stijgt naar 471 miljoen euro. Vorig jaar nog werd het derde kwartaal afgesloten met een verlies van 34 miljoen euro.

De positieve resultaten zijn onder meer het gevolg van betere verkoopcijfers van mais- en sojazaden in Noord-Amerika. Hiervoor noteerde Bayer een omzetgroei van respectievelijk 92,6 procent en 58 procent, onder meer dankzij hogere licentie-inkomsten. Verder werd in Zuid-Amerika meer maiszaad verkocht vanwege de nieuwe VTPro-eigenschap, dit geeft een betere ongediertebestrijding.


Prijsstijging glyfosaat

Naast de zaaizaden boekte Bayer Crop Science wereldwijd een omzetstijging van 15,2 procent voor herbiciden. Dit is volgens het concern voor een deel het gevolg van prijsstijgingen en hogere verkoopvolumes van producten met glyfosaat als werkzame stof in Noord-Amerika, Europa, Afrika en het Midden-Oosten.Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  29° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 15°
  20 %
Meer weer