Beperkingen transport pluimvee regio 10 opgeheven

Alle beperkingen die golden in regio 10 vanwege vogelgriep zijn opgeheven. Dat gebied beslaat een groot deel van de Gelderse Vallei en Veluwe. Transport van pluimvee en ander gevogelte in deze regio is met ingang van 8 februari weer toegestaan.

Beperkingen+transport+pluimvee+regio+10+opgeheven
© Koos van der Spek

In het beschermings- en bewakingsgebied rond Ede is vanaf nu het verplaatsen van broedeieren en opfok (groot) ouderdieren of opfokleghennen weer mogelijk. Deze verplaatsing mag alleen met een ontheffing van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Aan deze ontheffing zijn voorwaarden verbonden. Tijdig starten met de procedure is daarom nodig.

De afvoer van broedeieren vanuit Hierden en het Flevolandse Zeewolde is alleen nog toegestaan naar een eierverwerker via een aangewezen overslaglocatie. Alle beperkingen rondom het Friese Blija, het Overijsselse Bentelo en Bocholt in België zijn inmiddels opgeheven.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer