Jaap Lodders nieuwe voorzitter van Team Agro NL

Akkerbouwer Jaap Lodders uit Dronten is de nieuwe voorzitter van Team Agro NL. Hij was al vicevoorzitter. Lodders volgt melkveehouder Geertjan Kloosterboer uit het Overijsselse Oxe op.

Jaap+Lodders+nieuwe+voorzitter+van+Team+Agro+NL
© Team Agro NL

Volgens Kloosterboer, die Team Agro NL, oprichtte, is het na vier jaar voorzitterschap tijd voor vers boerenbloed. 'Team Agro NL was echt wel een beetje mijn kindje en afscheid nemen is dan best een moment. De reden waarom we zijn opgericht, is actueler dan ooit: kennis vergroten over het echte boerenleven en het werk in de agrarische sector. Wij laten met de ambassadeurs zien hoe boeren Nederland smaak en kleur geven.'De melkveehouder vindt dat Team Agro NL goede resultaten heeft behaald met zijn acties. Als voorbeeld noemt hij de Gouden Trekker Award. Dat is een prijs voor iemand die zelf geen boer is, maar zich wel hard maakt voor de agrarische sector.


Rondje Kavelpad

'Of ‘Make a Date’, de Valentijnsactie waar boeren niet-agrariërs op date vragen. En ‘Rondje Kavelpad’; mensen uitnodigen voor een rondleiding door je stal of over de akker. Gelukkig zijn er ook politici op date of Rondje Kavelpad geweest. Bij hen ontbreekt het soms ook aan praktijkkennis. Een bijzondere actie was de ‘Ambtenaren Stage’ waarbij mensen die werken bij het ministerie van Landbouw, een dagdeel meelopen op een boerderij. Zo kwam Den Haag naar de boer in plaats van andersom. Al onze acties zijn gericht op de verbinding tussen burger en boer.'

Team Agro NL biedt sinds kort ook een cursus 'Coole Boeren' aan om boeren bij de gesprekken met de burgers te helpen. Vragen als 'hoe ga je om met vragen van mensen?', 'hoe leg je duidelijk uit en vooral hoe kom je over?' staan centraal tijdens deze cursus.


Stevige basis

Volgens de nieuwe voorzitter Jaap Lodders is de basis van Team Agro NL stevig neergezet. 'Die gaan we nu verder uitdiepen en verbreden.'

De verbinding zoeken is voor de akkerbouwer belangrijk. 'Ik ben denk ik wel een mens van doorgaan. Maar zeker ook van verbinden. Je merkt dat tussen de verschillende organisaties de samenwerking op gang komt. Samen sta je ook zoveel sterker. En we willen allemaal hetzelfde: laten zien wat we doen en voor wie wij zo hard aan het werk zijn.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 16°
  50 %
 • Woensdag
  21° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  23° / 11°
  10 %
Meer weer