Gedeputeerde: 'Uitspraak PAS-melders geeft nog meer onzekerheid'

De uitspraak van de Raad van State over de PAS-melders zorgt voor nog meer onzekerheid bij agrarisch ondernemers. Dat stelt landbouwgedeputeerde Gert Harm ten Bolscher van provincie Overijssel. Hij meldt dat na de uitspraak woensdag van de raad over het bekendmaken van de bedrijfsgegevens van deze groep.

Gedeputeerde%3A+%27Uitspraak+PAS%2Dmelders+geeft+nog+meer+onzekerheid%27
© Provincie Overijssel

'Deze uitspraak van de Raad van State geeft agrarisch ondernemers en hun gezinnen nog meer onzekerheid bovenop de flinke zorgen die zij toch al hebben vanwege de PAS-melding die ze in het verleden hebben gedaan', aldus Ten Bolscher.


De SGP-gedeputeerde stelt dat de betreffende ondernemers in het verleden te goeder trouw hebben gehandeld en volgens de toen geldende regelgeving keurig een melding deden. Door de uitspraak van de Raad van State is deze PAS-melding echter niet meer geldig. Een ondernemer die bijvoorbeeld al een nieuwe bedrijfsruimte of uitbreiding heeft gerealiseerd, heeft daardoor voor dat deel dus geen vergunning meer.


Snelle oplossing

Ten Bolscher vertrouwt erop dat de minister de belofte nakomt dat er snel een oplossing komt voor het legaliseren van deze PAS-melders, wat ook wettelijk is vastgelegd. 'Om die reden hebben we als provincie Overijssel de minister altijd gesteund bij het verdedigen van de privacy van de PAS-melders.'

De provincie is daarbij bereid om in het belang van de betreffende ondernemers en hun gezinnen mee te denken bij het vinden van een spoedige oplossing om over te kunnen gaan tot legalisering. 'Bijvoorbeeld door in te zetten op het verwerven van stikstofruimte die snel beschikbaar kan komen. Deze ruimte zouden we dan kunnen benutten voor de legalisatie van de PAS-melders in Overijssel. Voorwaarde is dat we met de minister heldere afspraken kunnen maken, zodat we deze ruimte op een later moment weer terugkrijgen uit de beschikbare ruimte van het Rijk.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  10° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  10° / 3°
  55 %
Meer weer