Varkensvleesnotering Vion min 3 cent

Vleesconcern Vion heeft de vleesvarkensnotering voor week 3 vastgesteld op 1,28 euro per kilo geslacht gewicht. Dat is 3 cent minder ten opzichte van voorgaande zeventien weken, toen de notering op 1,31 euro stond.

Varkensvleesnotering+Vion+min+3+cent
© Vion Food Group

Vrijdag bleef de DCA Beursprijs nog ongewijzigd, alhoewel er gezien het grote vleesaanbod in Europa vooraf nog rekening werd gehouden met een prijsdaling. Vion voert die prijsdaling nu wel door. Het slachtbedrijf geeft aan dat het ruime aanbod aan vleesvarkens moeilijk te verwaarden is in de overvolle afzetmarkten. Ook is er sprake van een matige vraag.


Daarnaast kampt Vion met personeelsuitval als gevolg van corona. De beschikbare medewerkers worden hoofdzakelijk ingezet voor het slachtproces, waardoor er minder medewerkers beschikbaar zijn voor het uitbenen van diverse producten. Volgens Vion staan voornamelijk de ham en de middel van het varken onder zware prijsdruk. Nederland ondervindt op de varkensvleesmarkt vooral grote concurrentie vanuit Denemarken, België en Spanje.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
Meer weer