Vion+doet+veehandel+Noord%2DDuitsland+over+aan+ZNVG
Nieuws
© Dirk Hol

Vion doet veehandel Noord-Duitsland over aan ZNVG

Vion doet het veehandelsbedrijf Zucht- und Nutzvieh GmbH in Bad Bramstedt per 1 februari over aan de Duitse vee-afzetorganisatie ZNVG. Als reden noemt het vleesconcern uit Boxtel de algemene ontwikkeling op de Europese markt voor varkensvlees.

De overdracht aan ZNVG omvat ook de contracten die zijn gesloten in het kader van Initiative Tierwohl en Good Farming Balance. Stefan Frerichs, directeur van Vion Zucht- und Nutzvieh, zegt in een persbericht dat hij ervan overtuigd is dat ZNVG de samenwerking met de veehouders op gelijke voet voorzet.

ZNVG is een landelijk werkend handelsbedrijf dat in 1970 werd gesticht. De afgelopen 30 jaar groeide de onderneming uit tot grootste aanvoerder van de Vion-vestiging in Perleberg, dat de grootste verwerker van vers vlees is in de deelstaat Brandenburg.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  11° / 6°
  10 %
 • Zondag
  8° / 4°
  20 %
 • Maandag
  6° / 3°
  70 %
Meer weer