Voor Groningen 250 miljoen extra voor woningverbetering

Er komt voldoende budget, zodat alle Groningers die in aanmerking komen voor de 10.000 euro-subsidie om hun woning te verbeteren of te verduurzamen, deze kunnen aanvragen. Dat schrijft staatssecretaris Hans Vijlbrief van Mijnbouw aan de Tweede Kamer. Het kabinet trekt hiervoor 250 miljoen euro extra uit.

Voor+Groningen+250+miljoen+extra+voor+woningverbetering
© Nieuwe Oogst

Maandag 10 januari was er zoveel belangstelling voor de regeling dat in de loop van de avond het subsidieplafond van ruim 220 miljoen euro al was bereikt. Hierdoor dreigden 25.000 huishoudens achter het net te vissen. Vijlbrief: 'Ik betreur de gang van zaken. Het is voor al die Groningers die zonder resultaat urenlang in de rij hebben gestaan, letterlijk in de kou buiten of digitaal, niet meer dan terecht dat ook zij de aanvraag kunnen doen.'

De regeling komt voort uit bestuurlijke afspraken tussen het Rijk en de regio over versterkingsopgave. De subsidieregeling is bedoeld voor Groningers die in bepaalde postcodegebieden in het aardbevingsgebied wonen, maar geen onderdeel zijn van het versterkingsprogramma van de Nationaal Coördinator Groningen.


Kwaliteitsimpuls

Omdat het voor deze Groningers lange tijd onduidelijk was of zij zouden worden opgenomen in het versterkingsprogramma, hebben zij vaak weinig tot geen onderhoud aan de woningen gepleegd. De subsidie van het Rijk is bedoeld als kwaliteitsimpuls. Bij het aanvragen van de subsidie moet wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan, zoals het indienen van een prijsoverzicht van voorgenomen maatregelen. Het is nog niet bekend wanneer ook deze groep een aanvraag kan indienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  28° / 12°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
 • Zondag
  29° / 16°
  5 %
Meer weer