Commissaris van de Koning: 'Meer gas winnen vanwege gasprijs schandalig'

Meer gas winnen vanuit het Groningerveld vanwege de hoge gasprijs zou schandalig zijn, meldde commissaris van de Koning René Paas donderdagavond in Nieuwsuur.

Commissaris+van+de+Koning%3A+%27Meer+gas+winnen+vanwege+gasprijs+schandalig%27
© Tienke Wouda
Een historisch besluit is in 2018 genomen om vanwege de veiligheid van de Groningers zo snel als het kan te stoppen met gaswinning, stelde de commissaris van de Koning. 'Dat werd gaandeweg steeds sneller. Dat is succesvol gebeurd.'

De gaskraan wordt volgend jaar dichtgedraaid. Nog een of twee jaar blijft een 'waakvlam' branden om de installaties draaiende te houden. Alleen bij een horrorwinter of als het onmogelijk is om op een andere manier gas te winnen, kan de gaswinning weer worden opgeschroefd, stelde Paas. 'Maar dat is ook eindig. Gronings gas is gewoon geschiedenis.'In drie dagen tijd vonden deze week in Groningen vier aardbevingen plaats, drie bij Zeerijp en een bij Appingedam. De aardbevingen hadden een kracht van 2,2 tot 1,3 op de schaal van Richter.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer