DCA houdt notering ongewijzigd

De DCA Beursprijs blijft voor de zestiende week op rij op haar plaats op 1,19 euro. Net als vorige week is de marktsituatie onzeker en werd er rekening mee gehouden dat de DCA Beursprijs daardoor misschien eerder iets zou zakken.

DCA+houdt+notering+ongewijzigd
© Vion

Het grootste probleem waarmee de varkensmarkt kampt, is een te groot vleesaanbod. Voor de Duitse slachterij Tönnies is dit aanleiding om de notering deze week met 3 cent te korten. In Nederland was tegen het einde van het jaar de slachtachterstand weer wat ingelopen, zegt voorzitter Jan Vernooij van de sectorcommissie Varkens van Vee & Logistiek Nederland, maar die wordt nu weer tenietgedaan door een tekort aan menskracht bij de slachterijen.

Staan op de vleesvarkensmarkt de prijzen onder druk, op de biggenmarkt is sprake van krapte. Het aanbod loopt terug en internationaal groeit de vraag naar biggen. De DCA Best Pigletprice steeg daardoor maandag met 1 euro naar 28 euro. Marktkenners geven aan dat dat de aanhoudend stabiele lage noteringen voor de vleesvarkens een stijging van de biggenprijs remt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer