Airtec-luchtvloeistofmengdoppen in DRD-klassen tot 75 procent

De lijst met driftreducerende doppen (DRD-lijst) is uitgebreid met de luchtvloeistofmengdoppen Cleanacres Airtec NAP06LD 80 type 35 (groen) en NAP06LD 80 type 40 (blauw). Ze krijgen de DRD-klassen 50 en 75 procent.

Airtec%2Dluchtvloeistofmengdoppen+in+DRD%2Dklassen+tot+75+procent
© Han Reindsen

De Technische Commissie Techniekbeoordeling heeft op basis van door Gebr. Weststrate aangeleverde onderzoeksgegevens geoordeeld dat de luchtvloeistofmengdop Cleanacres Airtec NAP06LD 80 type 35 (groen) kan worden ingedeeld in de DRD-klasse 50 procent. De luchtvloeistofmengdop Cleanacres Airtec NAP06LD 80 type 40 (blauw) kan worden ingedeeld in de DRD-klassen 50 en 75 procent.

Het gaat hierbij om meerdere vaste combinaties van vloeistofdruk en luchtdruk. Beide Airtec-luchtvloeistofmengdoppen hebben een tophoek van 80 graden en zijn daarom, met de bij de DRD-klasse bijbehorende combinatie(s) van vloeistofdruk en luchtdruk, opgenomen in tabel 1b op de DRD-lijst.


Aanvullingen

Daarnaast zijn enkele aanvullingen in de DRD-lijst opgenomen:
- Onder tabel 1a is een nieuwe voetnoot 'h' opgenomen, waarin staat dat het uitgangspunt dat van de in de tabel opgenomen spuitdoppen een grotere dopmaat mag worden gebruikt, niet geldt voor de spuitdop van John Deere van het type PSAULDCQ.
- Bij tabel 1b is toegevoegd dat deze spuitdoppen en luchtvloeistofmengdoppen specifiek kunnen worden toegepast op een veldspuit met verlaagde spuitboom, waarbij de spuitdophoogte 30 centimeter en de spuitdopafstand 25 centimeter zijn.

De nieuwe versie van de DRD-lijst is te vinden op de website van Helpdesk Water.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer