FDP en Groenen nu al oneens over gewasbescherming

Volgens de liberale Duitse partij FDP schendt milieuminister Steffi Lemke van de Groenen het regeerakkoord door te zeggen dat de toelatingsprocedures voor gewasbeschermingsmiddelen in de komende kabinetsperiode worden aangepast. 'Dat zijn we, in tegenstelling tot wat mevrouw Lemke zegt, niet overeengekomen', stelt FDP-parlementslid Carina Konrad in Duitse media.

FDP+en+Groenen+nu+al+oneens+over+gewasbescherming
© Han Reindsen

De FDP, Groenen en SPD vormen sinds 8 december de nieuwe regering van Duitsland. De partijen zijn hervormingen in de landbouw overeengekomen. Onder meer is vastgelegd in het regeerakkoord dat planten zo worden beschermd dat bijwerkingen voor milieu, gezondheid en biodiversiteit worden vermeden.

Als het gaat over gewasbeschermingsmiddelen, lijken FDP en de Groenen anders te denken over wat is afgesproken in het regeerakkoord. Konrad stelt dat wetenschappelijke criteria bepalen welke gewasbeschermingsmiddelen worden toegelaten. Duitsland kan voor het aanscherpen van toelatingseisen, bijvoorbeeld voor de gevolgen voor de biodiversiteit, niet buiten de Europese Unie om. Hoewel landelijk gewasbeschermingsmiddelen worden toegelaten, worden de eisen daarvoor op Europees niveau vastgesteld.


Konrad vindt een transparante en rechtszekere toelating van gewasbeschermingsmiddelen belangrijk. Over toelatingen moet wat haar betreft sneller worden beslist en de beschikbaarheid van middelen moet verbeteren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
 • Maandag
  22° / 10°
  5 %
Meer weer