Noord-Holland schroeft subsidie voor verplaatsing glastuinders op

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben onlangs de Uitvoeringsregeling plattelandsontwikkelingsprogramma (POP3) subsidies Noord-Holland voor het onderdeel verplaatsing van landbouwbedrijven opengesteld en weer afgesloten.

Noord%2DHolland+schroeft+subsidie+voor+verplaatsing+glastuinders+op
© Niels de Vries

De reden voor de korte openstelling was de verhoging van het budget van 3,57 miljoen euro naar bijna 4,45 miljoen euro. Dankzij deze opslag kan aan alle positief beoordeelde aanvragen van glastuinders subsidie worden verleend.

Doel van de POP3-subsidie is het stimuleren van de modernisering en verduurzaming van de glastuinbouw in Noord-Holland. Ook wil het dagelijks bestuur van de provincie de concentratie van glastuinbouwbedrijven in concentratiegebieden en het opruimen van verspreid liggend glas op de achterblijflocaties buiten de concentratiegebieden aanmoedigen.

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  17° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  18° / 10°
  50 %
 • Zondag
  20° / 9°
  10 %
Meer weer