Gemeentebelangen Midden-Drenthe en BBB gaan samenwerken

Gemeentebelangen Midden-Drenthe gaat samenwerken met BoerBurgerBeweging (BBB). De besturen van beide partijen hebben onlangs een intentieovereenkomst getekend. Lokale partijen in verschillende gemeenten gingen de Midden-Drentse partij al voor in de samenwerking met BBB.

Gemeentebelangen+Midden%2DDrenthe+en+BBB+gaan+samenwerken
© René Eijsink

Het initiatief voor het bondgenootschap ligt bij Gemeentebelangen Midden-Drenthe, zegt voorzitter Jarno Frenken. 'Binnen onze partij kwam het idee voor samenwerking naar boven. Het geluid uit onze gemeente moet meer richting Den Haag. Dat hebben we verder onderzocht. Voorwaarde is dat we een onafhankelijke, lokale partij willen blijven. We worden dus geen compleet andere partij. Die kou was snel uit de lucht.'

Volgens Frenken is BBB een logische partner. 'Net als wij hebben ze oog voor de dorpen en het platteland. Het wordt tijd dat de politiek in Den Haag eens snapt wat er speelt buiten de Randstad. Daar leveren we graag een bijdrage aan.'


BBBondgenoot

BBB neemt geen deel aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Eind september liet de landelijke partij weten lokale partijen in staat te stellen zich als BBBondgenoot tijdens de verkiezingscampagne te profileren.


Begin december werd de lokale partij Duurstede voor Democratie Boer Burger Bondgenoot. Ook lokale partijen in onder andere gemeenten Aalten, Moerdijk en Someren gingen de samenwerking met BBB aan.

Een van de voorwaarden aan de samenwerking is dat gekozen gemeenteraadsleden van de samenwerkende partijen na de verkiezingen in maart BBB-lid moeten worden. Dat is volgens Frenken 'absoluut geen belemmering'. 'Het gros van ons is al lid van BoerBurgerBeweging. Het is ook nodig omdat we gebruik kunnen maken van opleidingen en cursussen via BBB.'


Groter dan PvdD

Voorzitter Erik Stegink van BBB zegt dat na Gemeentebelangen Midden-Drenthe een 'flink aantal' lokale politieke partijen volgt om hun samenwerking met BBB kenbaar te maken. 'Ons streven is om het bondgenootschap met in ieder geval dertig lokale politieke partijen aan te gaan. Wij willen in samenwerking met de lokale partijen groter worden dan de Partij voor de Dieren (PvdD), die in dertig gemeenten deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen.'

Stegink is blij met het bondgenootschap van Gemeentebelangen Midden-Drenthe: 'Voor ons is Gemeentebelangen een ideale keuze als eerste Drentse partij. Ze hebben afgelopen jaren veel voor elkaar gekregen in de coalitie door gezond (boeren)verstand en een eigen, onafhankelijk geluid. Dat past goed bij BBB.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer