Oud-Kamerlid Von Martels stapt over van CDA naar BBB

Maurits von Martels, die voorheen namens het CDA in de Tweede Kamer zat, stapt over naar de BoerBurgerBeweging (BBB) van Caroline van der Plas. Dat bevestigt de melkveehouder en voormalig politicus na berichtgeving in verschillende media.

Oud%2DKamerlid+Von+Martels+stapt+over+van+CDA+naar+BBB
© DIRK HOL

Von Martels kwam in 2017 met voorkeursstemmen in de Tweede Kamer. In 2021 bedankte hij voor een lage plek op de lijst van de christendemocraten. Toen dit bekend werd, organiseerde BBB een 'drive-by' met trekkers als eerbetoon. Eerder dit jaar zei Von Martels al dat hij wel wat zag in de boerenpartij en een overstap zou overwegen.

De melkveehouder geniet populariteit bij de boerenachterban van het CDA. Hij vindt dat het CDA de afgelopen tijd zichtbaarder had moeten zijn als boerenpartij, bijvoorbeeld tijdens de boerenprotesten in 2019.


Von Martels denkt eraan om politiek actief te worden voor zijn nieuwe partij. 'Misschien kan ik wat voor BBB gaan betekenen tijdens de Statenverkiezingen', zegt hij in De Telegraaf.

BBB heeft nu nog één zetel in de Tweede Kamer, maar scoort goed in de peilingen. Zelf doet de partij niet mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  21° / 13°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  70 %
 • Zaterdag
  20° / 9°
  5 %
Meer weer