Start Qualitysystem Livestock Transport in 2022

Qualitysystem Livestock Transport (QLT) voor de varkenssector start per 1 januari 2022. Met deze erkenningsregeling wil Vee&Logistiek Nederland (V&LN) afspraken vastleggen over dierenwelzijn, preventie van dierziekteverspreiding, het gebruik van adequate transportmiddelen en gedegen vakmanschap bij varkenstransport.

Start+Qualitysystem+Livestock+Transport+in+2022
© Varkens Archief

Omdat QLT per 1 januari van start gaat, dienen slachtvarkens, -biggen en -zeugen, die van IKB-erkende varkensbedrijven naar Nederlandse slachterijen gaan, vanaf dat moment door een QLT-transporteur vervoerd te worden. Daarmee wordt de schakel transport in de keten verder geborgd. Per 1 juli 2022 zal ook het biggentransport uitsluitend door QLT-erkende transporteurs plaatsvinden. Voor internationaal varkenstransport ligt de ingangsdatum op 1 juli 2023.

Met de erkenningsregeling QLT worden afspraken over het diertransport vastgelegd en worden de varkens alleen vervoerd door een erkende transporteur. Hiermee houdt de diertransportsector zelf de regie, het toont professionaliteit en is imagoversterkend.


Aanmelden

In de varkensketen zijn al meerdere schakels in de sector met eigen regelingen geborgd, zoals de varkenshouders, de slachterijen, de voerleveranciers en de dierenartsen. De belangrijke schakel diertransport wordt daar per 2022 aan toegevoegd. Deelname aan QLT staat open voor iedere veetransporteur met een vervoerdersvergunning en voor 'eigen vervoerders'. Via Vee&Logistiek Nederland is informatie beschikbaar en kan een transporteur zich aanmelden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  8° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
 • Dinsdag
  8° / 1°
  15 %
Meer weer