Elf inzendingen krijgen predicaat Excellence Roses

In de Nederlands-Belgische keuringen hebben dit jaar elf buitenrozen het predicaat Excellence Roses verdiend. Ze komen van zeven verschillende veredelaars uit Duitsland, België en Nederland.

Elf+inzendingen+krijgen+predicaat+Excellence+Roses
© KVBC

De rozen die in de prijzen vallen, zijn in 2018 op vier rosariums in Nederland en België geplant. Dat gebeurde in Boskoop, Lottum, Winschoten en Destelbergen. Gedurende drie seizoenen hebben keurmeesters de rozen op vier momenten in het jaar beoordeeld. In totaal waren er 25 inzendingen.

Excellence Roses zijn sterke, gezonde, rijk- en doorbloeiende rozen, die zonder gebruik van gewasbeschermingsmiddelen een goed resultaat geven in de tuin. Drie theehybriden, drie heesterrozen, drie floribundarozen, één klimroos en één bodembedekkende roos vielen in de prijzen. Hun namen zijn: Borneo Odore, Florentina, Gaard um Titzebierg, La Belle Rouge, Light Pink Valeda/Street Dance, Märchenzauber, Maxim, Mira Red, Spinnaker Amorina/Spinnaker, Summer of Love en Sunny Sky.


Herkeuringen

De rozen die vorig jaar de titel Excellence Roses kregen, zijn herbeoordeeld. Vijf hiervan zijn komen te vervallen. Met de elf nieuwe Excellence Roses komt het totale aantal rozen met het predicaat op 55. Voor dit plantjaar zijn twintig nieuwe rozen aangemeld voor de keuringen. Ze komen van zeven veredelaars uit binnen- en buitenland en worden geplant op vijf locaties: Boskoop, Lottum, Winschoten, Mechelen en Merksplas.

De Cultuurgroep van Rozen en Rozenonderstammen, die de keuringen onder zijn hoede heeft, bekijkt of de keuringssystematiek anders kan zodat de keurmeesters efficiënter hun werk kunnen doen. De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen coördineert de keuringen en verwerkt de resultaten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer