Cosun verhoogt opbrengstprognose van bieten naar 13,7 ton suiker

De wortelopbrengst van suikerbieten is iets hoger dan geraamd, meldt Cosun Beet Company. Met 81,4 ton per hectare is de opbrengst 0,4 ton hoger. Dat resulteert ook in een iets hogere suikeropbrengstverwachting, wat is gestegen van 13,6 ton naar 13,7 ton per hectare.

Cosun+verhoogt+opbrengstprognose+van+bieten+naar+13%2C7+ton+suiker
© Koos v.d. Spek

Het suikergehalte is gemiddeld nog steeds boven 17 procent. Volgens de bietenverwerker heeft dat te maken met het gezondere bladapparaat en de gunstige weersomstandigheden. Vooral de Zeeuwse eilanden scoren goed. Op Schouwen-Duiveland en West Zeeuws-Vlaanderen is het suikergehalte 17,6 procent. Midden-Brabant en de Bommelerwaard blijven achter met 16,4 en 16,3 procent suiker.


Stijgend tarrapercentage

Door de regen is het tarrapercentage naar een landelijk gemiddelde van 13 procent gestegen. Ook bij dit gegeven springen de cijfers van de Zeeuwse eilanden en Bommelerwaard eruit. In Zeeland kruipt het tarrapercentage richting 16 procent. In de Bommelerwaard is het tarrapercentage maarliefst 21,2 procent. Op de zandgronden in de Achterhoek en Noord-Limburg verloopt het rooien voorspoedig met gehaltes tussen 9 en 9,5 procent.


Verder geeft Cosun aan van de nog te verwerken bieten, 33 procent nog geoogst moet worden. Dat is 13 procent van het totale areaal. In diverse zandgebieden moet nog 25 procent van het areaal worden gerooid. De campagne verloopt voorspoedig met verwerkingsdagen tot 60.000 ton bieten per dag.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer