Half miljoen ton uien al voor buitenland

Nederlandse uienexporteurs hebben tot en met week 44 in totaal al meer dan 500.000 ton uien aan het buitenland verkocht. De weekvolumes die de exporteurs realiseren, variëren globaal tussen 35.000 en 40.000 ton en zijn veelal vergelijkbaar met vorig jaar.

Half+miljoen+ton+uien+al+voor+buitenland
© DIRK HOL

Dit seizoen is vanwege de vlottere start de grens van 500.000 ton wel een week eerder bereikt dan in 2020-2021. De voorsprong in volume bedraagt nu ongeveer 17.000 ton ten opzichte van vorig jaar, blijkt uit de exportcijfers van GroentenFruit Huis.

De grootste afnemers van Nederlandse uien in week 44 zijn opnieuw Senegal met ruim 9.000 ton, gevolgd door Ivoorkust met 6.800 ton en Groot-Brittannië met 3.100 ton. Deze drie landen vormen ook de top-3 van belangrijkste afzetlanden voor dit jaar. Het totale weekvolume voor week 44 bedraagt 36.400 ton.


Export naar Senegal constant

Ivoorkust en Groot-Brittannië kopen dit seizoen tot dusver substantieel meer uien dan de twee voorgaand seizoenen. Het volume aan uien dat is verscheept naar Senegal is vrij constant. Guinee en ook Nicaragua zijn voorbeelden van landen die dit seizoen naar verhouding meer uien afnemen van Nederlandse exporteurs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  25° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  27° / 13°
  10 %
 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
Meer weer