CDA en PvdD: 'Dier moet altijd toegang tot drinkwater hebben'

CDA en PvdD willen dat dieren in de veehouderij altijd toegang hebben tot drinkwater. Kamerleden Leonie Vestering (PvdD) en Derk Boswijk (CDA) maakten dat donderdagavond tijdens het debat over de landbouwbegroting kenbaar.

CDA+en+PvdD%3A+%27Dier+moet+altijd+toegang+tot+drinkwater+hebben%27
© Vidiphoto

Beide Kamerleden wijzen erop dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit twee jaar geleden adviseerde om permanent drinkwater beschikbaar te stellen aan vleeskuikens en vleeskuikenouderdieren in de pluimveehouderij. Dat is nodig vanwege het risico op welzijns- en gezondheidsproblemen, zoals stress en dorst.

Dat advies heeft niet geleid tot regelgeving en daarom willen ze dat de regering niet langer toestaat dat dieren geen permanente toegang hebben tot drinkwater. Demissionair landbouwminister Carola Schouten vindt ook dat dieren toegang moeten hebben tot drinkwater. 'Daarom hebben we ook al tegen de sector gezegd: u moet zelf met een plan komen hoe dat verder vorm te geven. Dit is dus een bevestiging dat we aan dat beleid invulling moeten geven.'Vestering en Boswijk hebben een motie ingediend waarin zij de regering verzoeken om de drinkwatervoorziening wettelijk te regelen. De Tweede Kamer stemt komende dinsdag over deze motie.Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer