Waterschap Limburg trekt 6 ton uit voor voorkomen wateroverlast

Waterschap Limburg heeft een stimuleringsregeling voor agrariërs in Zuid-Limburg opengesteld om meer water vast te houden op landbouwpercelen. Zo stroomt er minder water af vanuit de heuvels naar beneden. In totaal is hier 600.000 euro voor vrijgemaakt.

Waterschap+Limburg+trekt+6+ton+uit+voor+voorkomen+wateroverlast
© Twan Wiermans

Bestuurslid Bert Merx van LLTB-regio Zuid-Limburg is blij met de regeling. 'We hebben hier als sector en regiobestuur hard aan getrokken. We willen graag van alles doen om maatschappelijke problemen in de toekomst te helpen voorkomen. We zijn blij dat daar nu een beloning tegenover staat.'

Het klimaatprogramma Water in Balans van Waterschap Limburg is opgezet om wateroverlast door klimaatverandering aan te pakken. Dit gebeurt zoveel mogelijk samen met alle betrokken partijen. Een van de doelstellingen binnen het programma is om zo'n 10 millimeter extra water vast te houden in het landelijk gebied in Zuid-Limburg.


Wie het eerst komt, het eerst maalt

De regeling is een van de maatregelingen in de aanpak van wateroverlast en heeft betrekking op het teeltseizoen 2022. Het geldt voor een of meerdere maatregelen die bijdragen aan het vasthouden van extra water op landbouwpercelen. Er is 600.000 euro uitgetrokken voor de regeling, die wordt uitgevoerd volgens het 'wie het eerst komt, het eerst maalt'-principe. Aanvragen indienen kan van 3 januari tot en met 31 mei 2022.

Kijk voor meer info op lltb.nl.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  5° / -1°
  10 %
 • Zondag
  6° / 2°
  20 %
 • Maandag
  8° / 5°
  50 %
Meer weer