Avebe investeert fors in productie Solanic-aardappeleiwit

Royal Avebe verhoogt haar productie van Solanic-aardappeleiwit flink om te voldoen aan de marktvraag naar plantaardige eiwitten. Avebe investeert daarom dit jaar 66 miljoen euro in haar innovatie- en duurzaamheidsprogramma.

Avebe+investeert+fors+in+productie+Solanic%2Daardappeleiwit
© Avebe

De meeste van deze investeringen houden verband met de uitbreidingscapaciteit voor Solanic-aardappeleiwit. Die stap zorgt voor een aanzienlijke toename van de productiehoeveelheid met ingang van het huidige aardappeloogstseizoen. De voorbereidingen voor verdere groei worden reeds getroffen om te kunnen voldoen aan de verwachte groei van de marktvraag.

'Een toenemend aantal consumenten is op zoek naar plantaardige alternatieven zonder in te boeten aan de textuur en de smaak', meldt Bart Pennings, director of business development van Avebe. 'Sinds 2007, nog voor de wereldwijde vraag naar plantaardig eiwit begon, voorzien wij met succes in deze consumentenbehoefte met ons bijzonder functionele Solanic-aardappeleiwit.'


Levensmiddelensector

Het aardappeleiwit van Avebe wordt op grote schaal gebruikt door bedrijven in de (plantaardige) levensmiddelensector. Bijvoorbeeld voor de vervanging van dierlijke ingrediënten als gelatine of melkeiwit in plantaardige alternatieven voor vlees, zuivel of zoetwaren.

'Of op de veganistische markt met onze laatste innovaties in kaastoepassingen', geeft Pennings aan. 'Wij helpen de klant om een veganistisch alternatief voor kaas te realiseren door de gewenste textuur te creëren. Van romig en schepbaar via glad en smeerbaar naar stevig en snijdbaar.'


Sterke marktgroei

Solanic-aardappeleiwit heeft volgens Pennings de laagste CO2-voetafdruk ten opzichte van andere dierlijke en plantaardige eiwitten. 'De sterke groei van de plantaardige levensmiddelenmarkt, samen met de aantrekkelijke eigenschappen van het Solanic-aardappeleiwit, leidde de afgelopen paar jaar tot een tekort hiervan.'

'Met deze investeringen, de toename van de productiecapaciteit en onze toekomstige uitbreidingsplannen, zijn wij de juiste partner om de levensmiddelenindustrie te ondersteunen in de groeiende vraag naar plantaardige levensmiddelen', verzekert hij.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer