CZAV+keert+800%2E000+euro+uit+aan+nakortingen
Nieuws
© Haijo Dodde

CZAV keert 800.000 euro uit aan nakortingen

Agrarische coöperatie CZAV heeft het boekjaar afgesloten met een resultaat van 2,3 miljoen euro. Dat gebeurde nadat 800.000 euro over gewasbescherming, veevoeders, meststoffen, inclusief organische mest, mais- en uienzaden was teruggelegd aan de leden/afnemers.

Boekjaar 2019-2020 werd beïnvloed door corona en de markt- en het seizoensverloop. De meststoffenmarkt liet een voor de eindgebruiker gunstige dalende tendens zien. Door de latere aanvang van het seizoen en de droge voorjaarsomstandigheden werd meer organische mest uitgereden.

De langer aanhoudende droge omstandigheden leidden, aldus de coöperatie, tot een lagere ziektedruk, wat een lagere inzet van gewasbeschermingsmiddelen vraagt.


Zonder Agrimarkt

CZAV stelt in een toelichting dat de deelnemingen prima presteerden en allemaal bijdroegen aan het resultaat. Het eerste jaar zonder de omzet van Agrimarkt werd deels gecompenseerd door de verwerving van alle aandelen van Cebeco Granen.

Hiermee investeert CZAV in een van haar belangrijke kernactiviteiten, het vermarkten van granen, zaden en peulvruchten. Uit de verkoop van Agrimarkt ontvangen de leden in het lopende boekjaar het eerste dividend van ongeveer 1,5 miljoen euro.


Besparing dc

Daarnaast meldt CZAV dat de logistieke aanpassingen met centrale distributiecentra en meerdaagse uitlevering van producten de afronding hebben genaderd en deze een jaarlijkse besparing opleveren van 1 miljoen euro. Tijdens de digitale algemene ledenvergadering, 4 februari 2021, zullen de leden een nadere toelichting op de cijfers en de visie voor de komende jaren krijgen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  21° / 14°
  20 %
 • Zaterdag
  22° / 11°
  10 %
 • Zondag
  23° / 13°
  50 %
Meer weer