Geen QR-controle bij boerengolf, wel bij ontbijt

Voor de zorgboerderij, boerengolf en boerderijeducatie is geen coronatoegangsbewijs nodig. Ook doolhoven en klimparcoursen op een erf zijn uitgezonderd van zo'n toegangsbewijs, omdat het buitenactiviteiten zijn.

Geen+QR%2Dcontrole+bij+boerengolf%2C+wel+bij+ontbijt
© willem paterik

Bezoekers van een terras op een boerenerf moeten wel worden gecheckt en klanten van de boerderijwinkel dienen, net als in alle andere winkels, een mondkapje te dragen.

Dat blijkt uit een lijst die LTO Nederland heeft gemaakt voor de leden met een multifunctioneel bedrijf. Onder leden met een extra bedrijfstak leefden sinds de aanscherping van de coronamaatregelen veel vragen.

Gasten die overnachten in bijvoorbeeld een bed and breakfast op een boerderij hoeven geen coronatoegangsbewijs te laten zien, zegt LTO. Maar als ze ontbijten in een eetzaal is dat weer wel verplicht, net als een vaste zitplaats.


Recreatie buiten

Educatieve activiteiten op de boerderij gelden als 'recreatie buiten' en kunnen gewoon doorgaan. Omdat schoolkinderen doorgaans onder de 18 jaar zijn, is een coronacontrole niet nodig. Voor vergaderen op een boerderij is wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Een zorgboerderij is een zorglocatie en geen publieke ruimte. Daarom gelden er dezelfde maatregelen als overal in de zorg. Het gebruik van een coronatoegangsbewijs is daar niet aan de orde. Ook een agrarische kinderopvang mag gewoon draaien, al wordt het personeel wel aangeraden zich preventief te laten testen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer