Bayer brengt biologische groentezaden op de markt

Bayer introduceert in 2022 voor het eerst gecertificeerde biologische groentezaden op de markt, te beginnen met de drie hoofdgewassen tomaat, paprika en komkommer. De lancering vindt plaats in Canada, de Verenigde Staten, Mexico, Spanje en Italië.

Bayer+brengt+biologische+groentezaden+op+de+markt
© Twan Wiermans

Bayer sluit een verdere uitbreiding niet uit als de marktvraag zich positief ontwikkelt. De zaden zullen onder de merknamen Seminis en De Ruiter worden verkocht en vallen onder het nieuwe 'Vegetables by Bayer'-portfolio.

Een belangrijke reden voor het op de markt brengen van biologische groentezaden is de groeiende wereldwijde vraag van consumenten naar gecertificeerde biologische producten. De International Federation of Organic Agriculture Movements schat dat de wereldwijde biologische voedselmarkt meer dan 106 miljard euro waard is. De wereldwijde markt voor groentezaden werd in 2020 geraamd op circa 303 miljoen euro en zal naar verwachting groeien tot 409 miljoen euro in 2025.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  9° / 2°
  70 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  11° / 2°
  50 %
Meer weer