Bayer wint voor het eerst Amerikaanse Roundup-rechtszaak

Het Duitse chemieconcern Bayer wint voor de eerste keer een rechtszaak in de Verenigde Staten over het gebruik van onkruidbestrijdingsmiddel Roundup. Kankerpatiënten beweerden dat bij hen de ziekte is ontstaan door de werkzame stof glyfosaat die het middel bevat.

Bayer+wint+voor+het+eerst+Amerikaanse+Roundup%2Drechtszaak
© Twan Wiermans

In de zaak die diende bij een rechtbank in Los Angeles stelde een moeder van een kind met Non-Hodgkin-lymfoonkanker dat haar zoon de ziekte had opgelopen door nalatigheid van Bayer. Volgens de vrouw werd haar zoon blootgesteld aan glyfosaat, omdat zij in de tuin regelmatig Roundup gebruikte. Bayer zou onvoldoende hebben gewaarschuwd voor het risico van het gebruik. De jury beoordeelde haar aanklacht als onvoldoende gegrond.

Dit is de eerste rechtszaak over Roundup van een kankerpatiënt in Amerika waarbij Bayer niet schuldig wordt bevonden. Eerder verloor het chemiebedrijf drie vergelijkbare rechtszaken. Tegen twee van de drie vonnissen wordt nog beroep aangetekend door Bayer.


Het bedrijf hoopt dat een van die rechtszaken wordt behandeld door het Amerikaanse Hooggerechtshof. Een positieve uitspraak van het hof kan een eind maakt aan de duizenden aanklachten over Roundup die in de Verenigde Staten tegen het bedrijf zijn ingediend.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer