NieuweOogst.tv wint Zilveren Greep

NieuweOogst.tv heeft maandag de Zilveren Greep gewonnen. De eerste prijs, de Gouden Greep, ging naar Martijn ter Horst van de Boerderij met zijn dossier over stalregistratie. Marjolein van Woerkom ontving de Bronzen Greep: de aanmoedigingsprijs voor jonge journalisten.

De Gouden Greep is de prijs voor de beste journalistieke productie van het jaar in de land- en tuinbouwjournalistiek. De prijs is een initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Land- en Tuinbouwjournalistiek (NVLJ).

Hoofdredacteur Patrick Bramer is trots op deze blijk van erkenning. 'Het is een geweldige erkenning voor het voltallige redactieteam van Nieuwe Oogst, dat online video heeft omarmd als volwaardig onderdeel in de berichtgeving.'

Leerproces

De introductie van NieuweOogst.tv vormt volgens Bramer een leerproces. 'Zoals dat gaat met innovaties. Je gaat van start met enthousiasme en als doel om de verslaggeving met beeld te verrijken en trekt lessen uit wat werkt en beter kan.'

De ontwikkeling naar online video verslaggeving is niet zomaar gemaakt, weet Bramer: 'De agrarische vakpers is traditioneel printgedreven.'

Slag maken

Om de slag naar multimediale verslaggeving te maken met redacteuren die schrijven, fotograferen en video's produceren, is het volgens de hoofdredacteur zaak om focus aan te brengen en een helder en herkenbaar format te creëren.

'En uiteraard door te investeren in kennis, begeleiding en competenties. Met NieuweOogst.tv lijken we daar op een goede manier in te slagen.'

Innovatie

Nieuweoogst.tv won eerder die middag al in de categorie Innovatie de eerste prijs. Andere genomineerde daar was Wim Esselink. Hij maakte voor Boerderij een uitwerking van de AMVB Grondgebonden Melkveehouderij, inclusief rekenmodel.

Het online nieuwsbulletin wordt drie keer per week gemaakt: op maandag, woensdag en vrijdag. De uitzendingen gaan live om 15 uur, op www.nieuweoogst.nu, Facebook en ons YouTube-kanaal.

Daarnaast verschijnen bijna dagelijks nieuwsvideo's online met daarin items uit de volle breedte van de agrarische wereld.

Weer

 • Donderdag
  6° / 2°
  70 %
 • Vrijdag
  5° / 0°
  70 %
 • Zaterdag
  7° / 3°
  70 %
Meer weer