'Stilstand is achteruitgang'

Mijn kinderen spelen weleens het spelletje 'freeze'. Daarbij blijven ze stokstijf in dezelfde houding staan wanneer iemand 'freeze' roept. In Den Haag houden ze dit spelletje wel heel lang vol… Nederland staat alweer bijna driehonderd dagen volledig stil.

%27Stilstand+is+achteruitgang%27
© Laurens Eggen

Deze keer is de schuld niet toe te wijzen aan covid-19, maar aan ons demissionaire kabinet. Helaas is het licht aan het einde van de tunnel van deze ontzettend slechte dramafilm ook nog niet zichtbaar.

Wij ondernemers hebben onze toekomstplannen en strategie allemaal voor ogen, maar komen momenteel geen stap vooruit, aangezien in Den Haag geen beslissingen worden gemaakt. Het is niet te overzien wat er zou gebeuren als ondernemend Nederland ook een 'time-out' van dergelijke omvang zou maken.

Gelukkig is dit nog niet gebeurd, maar de stilstand zal voor veel ondernemers grote negatieve gevolgen hebben. De wereld om ons heen draait door, maar Nederland staat doodstil.

Laat organisaties of overheden ons niet tegen elkaar uitspelen

Karin van Ass, varkenshouder in Venray

Wij agrariërs zijn uit het verleden al gewend dat de spelregels door Den Haag worden gewijzigd terwijl de wedstrijd nog gaande is. Maar nu is de wedstrijd volledig stilgelegd. En het duurt ongekend lang. We lopen letterlijk en figuurlijk achter de feiten aan.

Ik ben ervan overtuigd dat als er nu nieuwe Tweede Kamerverkiezingen worden gehouden, de uitslag heel ander is dan die van de verkiezingen van afgelopen maart. En ik denk dat er dan ook vlotter (dan nu in ieder geval) een coalitie zou worden gevormd. Met als doel dat Nederland dan eindelijk weer verder kan.

Natuurlijk ben ik me er van bewust dat de keuzes die nog moeten worden gemaakt over onze agrarische sector zwaar en pijnlijk zijn. Maar op dit moment verkies ik deze zware en pijnlijke keuzes boven stilstand. We moeten dan maar door de zure appel heen bijten en bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Hierbij is het wel van levensbelang dat we als agrarische sector gezamenlijk blijven optrekken. Mijn oproep is daarom: wees waakzaam, laat organisaties of overheden ons niet tegen elkaar uitspelen! We hebben elkaar heel hard nodig en dat blijft zo. Samen staan we sterk(er)!

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer