Satellietdataleverancier VanderSat overgenomen

Het Haarlemse VanderSat, leverancier van satellietobservatiedata voor onder meer de landbouw, wordt overgenomen door het Amerikaanse Planet dat ook leverancier is van satellietgegevens.

Satellietdataleverancier+VanderSat+overgenomen
© Han Reindsen

VanderSat is in 2015 opgericht en levert geavanceerde data en analyses over de aarde, gebaseerd op NASA-, ESA- en JAXA-satellietgegevens. De producten van Vandersat zijn bedoeld voor onder meer de landbouw en verzekeringsmaatschappijen, zodat zij betere metingen en inzichten verkrijgen over beschikbaarheid van water, biomassa en temperatuur.

Planet neemt VanderSat over voor ongeveer 28 miljoen dollar, ruim 25,7 miljoen euro. Dat bedrag is opgebouwd uit 18 miljoen dollar in aandelen van Planet en 10 miljoen dollar in contanten. Het bedrijf is 2010 opgericht door oud-medewerkers van NASA en VanderSat is zijn vierde overname. Planet benadrukt dat het bij de overname van VanderSat vooral te doen is om zijn technologieën en producten voor het verzamelen en verwerken van landbouwgegevens.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer