Eenvoudig+en+kosteloos+taakkaarten+aanmaken
Nieuws
© Agrometius

Eenvoudig en kosteloos taakkaarten aanmaken

Vantage Agrometius lanceert een portal waar telers actuele satellietbeelden kunnen bekijken en zo de ontwikkeling van hun gewassen kunnen volgen. Via Taakkaart.nl kunnen telers in drie eenvoudige stappen een taakkaart maken voor variabele dosering.

De taakkaarten zijn merkonafhankelijk en kunnen in elk display worden geladen dat hiervoor geschikt is. Vantage Agrometius stelt deze tool kosteloos ter beschikking en maakt hiermee de stap om met precisielandbouw te beginnen laagdrempelig voor iedereen.

Via Taakkaart.nl wordt de CropSAT-portal geladen. CropSAT is een samenwerking tussen Vantage Agrometius en de Zweedse Trimble-importeur Dataväxt AB. In CropSAT kunnen telers hun percelen selecteren op basis van de opgave van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). Vervolgens kunnen ze satellietbeelden laden en verschillen in het perceel bekijken.

Anticiperen

Met deze inzichten kunnen telers tijdig anticiperen op veranderingen in hun gewas en desgewenst een taakkaart maken voor variabele afgifte. Mogelijke toepassingen zijn variabel strooien van stikstof in uien, tarwe en diverse andere gewassen, maar ook variabele phytophthorabestrijding en loofdoding in aardappelen.

Machinefabrikanten werken met verschillende bestandstypen en dit maakt het voor telers soms lastig om verschillende merken met elkaar te laten communiceren. Vantage Agrometius biedt met dit merkonafhankelijke platform de mogelijkheid om taakkaarten te maken en deze in het juiste bestandsformaat en mappenstructuur te downloaden.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  30° / 13°
  10 %
 • Donderdag
  32° / 19°
  40 %
 • Vrijdag
  28° / 19°
  70 %
Meer weer