Farming by Satellite lanceert ideeënwedstrijd

De 2020-editie van Farming by Satellite is gelanceerd door het European GNSS Agency (GSA), het agentschap van de Europese Unie dat de Europese satellietnavigatiesystemen Egnos en Galileo beheert.

Farming+by+Satellite+lanceert+idee%C3%ABnwedstrijd
© Farming by Satellite

De prijs Farming by Satellite is bedoeld om jonge boeren en studenten in Europa aan te moedigen nieuwe, duurzame en milieuvriendelijke oplossingen te creëren met satellietnavigatiesystemen. Het gaat om oplossingen op het gebied van IT, werktuigbouwkunde en landbouwwetenschappen. Het doel is om duurzame landbouwpraktijken te ondersteunen, de efficiëntie en het gebruik van hulpbronnen te verbeteren en zo de impact op het milieu te verminderen.

De 2020-editie van de Farming by Satellite omvat de speciale Afrika-prijs, die jonge Afrikanen wil aanmoedigen om op satelliet gebaseerde oplossingen te ontwikkelen die kunnen voorzien in de specifieke behoeften en middelen van gemeenschappen en landen in Afrika. Het gebruik van satellietgegevens is essentieel om de landbouwsector voor te bereiden op aanpassing aan mondiale uitdagingen, zoals de groeiende wereldbevolking en de gevolgen van klimaatverandering.

Prijzen

Aanvragers kunnen als individu of als team deelnemen en zich online inschrijven tot en met 15 juni 2020, met de topteams geselecteerd als finalisten voor de laatste ronde. Een totale prijzenbeurs van 10.000 euro wordt verdeeld onder de vier beste deelnemers. Landbouwmachinefabrikant Claas ondersteunt de competitie als sponsor.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zondag
    11° / 1°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
  • Dinsdag
    10° / -1°
    20 %
Meer weer