Von Martels: 'Schaf middelen niet af voor er alternatief is'

Landbouwminister Carola Schouten moet werk maken van de toelating van nieuwe milieuvriendelijkere gewasbeschermingsmiddelen. Zolang deze alternatieven er niet zijn, moeten middelen niet verboden worden. Dat vindt CDA-Kamerlid Maurits von Martels.

'Er is een trend naar emissieloos en residuloos telen', zegt Von Martels. 'Dat willen wij ook, maar middelen verdwijnen en worden schaarser. De minister moet stappen zetten om te zorgen dat alternatieve middelen in beeld komen. Zolang er geen alternatief is, moeten we op de huidige weg proberen door te gaan.'

Daarnaast pleit de CDA-er voor een gelijk speelveld in Europa. Als voorbeeld noemt hij neonicotinoïden. 'Nu is er voor Frankrijk derogatie en voor Nederland niet. Dat geeft je een vervelend gevoel als Nederlandse ondernemer. Minister, zorg dat de mogelijkheden in Europa overal gelijk zijn.'

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer