Qlip en stichting KOM gaan samen verder in melkanalyse

Vier jaar na het aangaan van een strategische samenwerking heeft Qlip in het Gelderse Zutphen met terugwerkende kracht per 1 juli 2021 stichting KOM in het Flevolandse Dronten overgenomen. Volgens de twee partijen brengt de overname synergievoordelen.

Qlip+en+stichting+KOM+gaan+samen+verder+in+melkanalyse
© Robin Britstra

'De aanwezige expertises binnen beide organisaties zullen elkaar versterken. Op deze wijze kunnen wij onze klanten nog beter van dienst zijn. Daarnaast kan stichting KOM op de lange termijn haar doelen wat betreft het goed continueren van de bedrijfsactiviteiten beter realiseren door het benutten van de schaalgrootte en het gezamenlijk doorontwikkelen van de business en nieuwe innovatieve concepten', zegt directeur Peter Huijsmans van stichting KOM.

Qlip en stichting KOM kennen al een jarenlange geschiedenis van intensieve samenwerking. Stichting KOM houdt zich bezig met het bewaken en verbeteren van de kwaliteit van de melkwinning, -bewaring en -registratie op het melkveebedrijf. Qlip is specialist op het gebied van kwaliteitsborging in de zuivel.


Overname logisch

Volgens directeur Jan Bobbink van Qlip is de overname logisch gezien de marktontwikkelingen in de melkveesector en past deze in de strategie van Qlip. 'Stichting KOM speelt een belangrijke rol in de onafhankelijke borging van de kwaliteit van alle aspecten op het gebied van melkwinning. De activiteiten van Qlip en stichting KOM sluiten naadloos op elkaar aan. De overname versterkt de dienstverlening van Qlip op het gebied van audits, inspecties en certificering.'

De zes medewerkers van stichting KOM zijn nu in dienst van Qlip. De activiteiten van stichting KOM worden geïntegreerd met de afdeling Audits, Inspecties & Certificering van Qlip. Voor klanten van stichting KOM wordt de huidige dienstverlening onveranderd voortgezet en ook het KOM-keurmerk blijft gehandhaafd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 2°
  45 %
Meer weer