Nederlandse tuinbouw is op handelsmissie naar Saoedi-Arabië

Een consortium van Nederlandse tuinbouwbedrijven startte zondag met een handelsmissie naar Saoedi-Arabië. Doel van de missie is de agrarische en sierteeltmarkt te verkennen en strategische samenwerking op de lange termijn te ontwikkelen.

Nederlandse+tuinbouw+is+op+handelsmissie+naar+Saoedi%2DArabi%C3%AB
© Dutch Greenhouse Delta

De missie, die van 17 oktober tot 22 oktober plaatsvindt, is geïnitieerd door Dutch Greenhouse Delta en georganiseerd in nauwe samenwerking met de Nederlandse ambassade in de Saoedi-Arabische hoofdstad Riyad en InnovationQuarter.

De handelsmissie is de eerste fysieke missie binnen het programma 'Partners for International Business'. Binnen deze publiek-private samenwerking wordt een reeks activiteiten en programma's georganiseerd om de Nederlandse tuinbouw in de Golfregio te positioneren. De handelsmissie naar Saoedi-Arabië bestaat uit workshops en netwerkrecepties. Ook worden verschillende voedselproductie- en kasprojecten bezocht. Een bezoek aan de King Saud University in Riyad moet meer kennis over de groente- en dadelteelt in de regio opleveren.


De vraag naar zelfvoorziening en productie van gezond, vers voedsel staat al jaren hoog op de agenda van verschillende landen in de Golfregio, waaronder Saoedi-Arabië. Toch wordt een groot deel van het voedsel nog geïmporteerd uit het buitenland. De uitdagingen in de Golfregio gaan vooral over verschillende klimaatzones, waar duurzaam beheer van hulpbronnen zoals water prioriteit heeft.


Problemen met watervoorziening

In Saoedi-Arabië zijn problemen met voldoende watervoorziening. In de agri- en foodsector zijn doelen gesteld om het watergebruik met 30 tot 50 procent te verminderen. De Saoedische regering is op zoek naar land- en waterbesparende technologieën. Bevordering van traditionele gewassen, hydrocultuur en glastuinbouw, zeewaterwinning, biozoutgehalte en regenwaterwinning behoren tot die technologieën.

De voedselzekerheid is van groot belang voor Saoedi-Arabië. Het ministerie van Milieu, Water en Landbouw in dat land heeft aangekondigd dat het op zoek is naar partners uit de particuliere sector. De Nederlandse hightech tuinbouw kan oplossingen en kennis bieden op het gebied van duurzame en veilige voedselproductie.


Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
 • Vrijdag
  23° / 16°
  90 %
Meer weer