Bedrijvencluster positioneert Nederlandse tuinbouw in China

Een cluster van bedrijven richt zich samen met de Nederlandse overheid en kennisinstellingen op een langetermijnaanpak om nieuwe vormen van samenwerking te ontwikkelen in China.

Bedrijvencluster+positioneert+Nederlandse+tuinbouw+in+China
© RVO

Onder leiding van Dutch Greenhouse Delta en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) wordt de komende drie jaar gewerkt aan een reeks van activiteiten en programma's onder de noemer Partners for International Business (PIB).

In China groeit de middenklasse en de behoefte aan vers en veilig voedsel sterk. Tegelijkertijd neemt ook de bereidheid van de Chinese consument toe om voor kwaliteit en gemak te betalen. Daarnaast kampt de Chinese landbouwsector met meerdere duurzaamheidsproblemen. De keten kent veel schakels en het ontbreekt aan een 'cold chain', de doorlopende keten van koeling bij het transport van producten.

Dit biedt een grote kans voor de Nederlandse tuinbouwsector om leidend te zijn in de export van kennis, techniek, diensten en concepten naar China. Door op meerdere niveaus samen te werken met de Chinese overheid en door maatwerk te leveren, verwacht dit cluster een bijdrage te kunnen leveren aan de voorziening van vers en veilig voedsel in China.


Partners for International Business

Het tuinbouwcluster opereert onder de vlag van een PIB-convenant, waar groen licht voor is gegeven door de Rijksoverheid via RVO.nl. Met deze programma's kunnen Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities realiseren.

Deze PIB, met de naam 'NL Protected Agri Alliance China', heeft tot doel de Nederlandse glastuinbouwsector in China te positioneren als de samenwerkingspartner voor het ontwikkelen en implementeren van integrale en duurzame hightech glastuinbouw-agroparken nabij grootstedelijke gebieden.


Deelnemende bedrijven en kennisinstellingen

De deelnemende bedrijven in deze PIB zijn: KuiperCompagnons, LANS Groep, Kenlog, BASF Vegetable Seeds, Kubo, HX Agriculture, Codema, Ridder Group, Svensson en Imagro. De deelnemende kennisinstellingen zijn: Lentiz onderwijsgroep en Hogeschool Inholland.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer