Consortium start tweede glastuinbouwproject in India

De stichting Dutch Greenhouse Delta start een tweede glastuinbouwproject in India. Daarover heeft het consortium afspraken gemaakt met de hoogste minister, Jai Ram Thakur, van de Indiase deelstaat Himachal Pradesh.

Consortium+start+tweede+glastuinbouwproject+in+India
© Vidiphoto

Het is de bedoeling dat het hightech kassencomplex in 2021 wordt opgeleverd. Aan de bouw zijn ook haalbaarheidsstudies van de consumentenmarkt en het in kaart brengen van de logistieke mogelijkheden in het gebied. Verder zal Dutch Greenhouse Delta actief samenwerken met Indiase IT-start-ups voor het versnellen van digitale transformatie in de glastuinbouw.

Focusland

India is een van de drie focuslanden voor Dutch Greenhouse Delta. 'In dit economisch en in bevolkingsaantal groeiende land is een grote vraag naar duurzame oplossingen voor voedselproductie. De deelstaat Himachal Pradesh telt 6,9 miljoen inwoners, heeft een vergelijkbaar klimaat als in Nederland en een groeiende glastuinbouwsector voor de productie van ‘Europese’ groenten', stelt een woordvoerder van het consortium.

Dutch Greenhouse Delta organiseerde zelf een handelsmissie naar de deelstaat met partners KUBO, Priva en Gakon. De reis was een vervolg op het staatsbezoek aan India met het koningspaar in oktober en een eerder bezoek van de Jai Ram Thakur aan de GreenTech in Nederland. Het Nederlandse samenwerkingsverband werkt al aan een project in India in de deelstaat Uttar Pradesh met INDUCED, een bedrijf dat onderdeel is van het zuivel- en voedingsmiddelenbedrijf Tasty Dairy Specialities Limited en dat groei van de land- en tuinbouw in India wil aanjagen.

Verder in China en Kazachstan

Dutch Greenhouse Delta is opgericht in 2017 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd als cluster te promoten en in het buitenland werk uit te voeren. De stichting heeft daarbij de focus op grootschalige en complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in de groeiende grote steden. Twintig glastuinbouwbedrijven en de brancheorganisaties AVAG en LTO Glaskracht met hun leden zijn aangesloten. De stichting werkt verder al aan concrete projecten in China en Kazachstan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  11° / 7°
  95 %
 • Zondag
  8° / 5°
  30 %
 • Maandag
  7° / 2°
  50 %
Meer weer