Rabobank+sluit+aan+bij+Dutch+Greenhouse+Delta
Nieuws
© Hans Prinsen .nl

Rabobank sluit aan bij Dutch Greenhouse Delta

Rabobank is de vijftiende partner van stichting Dutch Greenhouse Delta geworden.

Dutch Greenhouse Delta richt zich op samenwerking binnen de glastuinbouwsector om grootschalige projecten voor voedsel en sierteelt bij metropolen overal te wereld aan te pakken. Dat is een ambitie die ook de Rabobank deelt. De bank wil binnen het collectief de financiële componenten bij deze projecten vertegenwoordigen.

Volgens Hein van der Sande, voorzitter stichting Dutch Greenhouse Delta, is de Rabobank een welkome aanvulling voor het collectief. 'Door onze krachten te bundelen zijn we sterker om onze tuinbouwkennis op de kaart te zetten en handel te drijven voor Nederland.' Ruud van der Vliet, directeur bedrijven Rabobank, zegt naar aanleiding van de aansluiting bij de stichting dat de bank met zijn wereldwijd kennis, netwerk en dienstverlening van de food- en agrisector een constructieve rol binnen en met Dutch Greenhouse Delta kan spelen.

In China

Dutch Greenhouse Delta is opgericht in september 2017. In het bestuur zitten kassenbouwers Certhon, Bom Grouwp en KUBO en glastuinbouwautomatiseerder Priva. Naast de Rabobank zitten veertien glastuinbouwbedrijven in de stichting. Ook LTO Glaskracht Nederland is aangesloten. De ontwikkeling van het Sino-Dutch High-Tech Agriculture Park nabij Shanghai is één van de eerste wapenfeiten van de Dutch Greenhouse Delta.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer