Tuinbouwbedrijfsleven richt pijlen op Golfregio

Het Nederlandse tuinbouwbedrijfsleven richt onder leiding van Dutch Greenhouse Delta de pijlen op de Golfregio. Voor dit gebied wordt een meerjarenstrategie ontwikkeld.

Tuinbouwbedrijfsleven+richt+pijlen+op+Golfregio
© Nederlandse Ambassade in Caïro

In de Golfregio is sprake van een toenemende vraag naar Nederlandse kennis en technologie, meldt Dutch Greenhouse Delta. Het gebied wil zelfvoorzienend worden bij de productie van veilig, gezond, vers en betaalbaar voedsel. Corona heeft deze vraag nog urgenter gemaakt, mede door de logistieke belemmeringen in de regio.

'In de Golfregio liggen de uitdagingen vooral in het telen in verschillende klimaatzones en het verbruik van water, dat schaars is in dit deel van de wereld. Biologische gewasbescherming en digitalisering zijn belangrijke thema's in deze aanpak', stelt een woordvoerder van Dutch Greenhouse Delta.


Tuinbouwtoeleveringsbedrijven

Een cluster van negen tuinbouwtoeleveringsbedrijven concentreert zich op de Verenigde Arabische Emiraten, Qatar en Saoedi-Arabië. Dat gebeurt onder de vlag van een aanvraag voor Partners for International Business (PIB).

Daarvoor is 14 december een convenant ondertekend door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Dutch Greenhouse Delta. PIB is een programma waarmee Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking hun internationale ambities kunnen realiseren.


Deelnemende bedrijven

De negen deelnemende bedrijven zijn Artechno Growsystems, BOM Group, Certhon, Hatenboer-Water, Koppert Biological Systems, Logiqs, Priva, Signify en Viscon. Zij worden ondersteund door een adviesgroep van andere bedrijven uit de tuinbouw. Onder de hoede van Dutch Greenhouse Delta en Innovation Quarter ontwikkelen zij de komende drie jaar per land een plan.


Dutch Greenhouse Delta is opgericht in 2017 om de Nederlandse glastuinbouwbouwsector wereldwijd als cluster te promoten en in het buitenland werk uit te voeren. De stichting heeft daarbij de focus op grootschalige en complexe projecten en vraagstukken over voedsel en sierteelt in groeiende grote steden. De stichting werkt onder andere al aan concrete projecten in China, India en Kazachstan.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  29° / 15°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 17°
  20 %
 • Zondag
  22° / 18°
  50 %
Meer weer