Tessa's plukken nieuw appelras Tessa

Het nieuwe appelras Tessa is rijp voor de oogst. Om dat te vieren, kwamen maar liefst 25 vrouwen met de naam Tessa fruitteler Sander Verstegen in de Betuwe een handje helpen met het plukken van deze bijzondere appel.

Verstegen legt uit waarom juist dit appelras zo speciaal is. 'Een zoete appel van eigen bodem was er nog niet. Deze heeft ook nog eens een goed uitstalleven, dus hij kan lang op de fruitschaal liggen.' Voorheen werden dit soort appels wel geteeld, maar dan in Zuid-Europa.

Tessa is een conceptras, een ras waarbij de hoeveelheid bomen wordt geplant op basis van de vraag vanuit de markt. Dat zorgt ervoor dat er geen overproductie komt. Verstegen: 'Dat heeft voordelen, want de kwaliteit die in de winkels komt, is precies hetzelfde. Alles wordt op een plek gesorteerd en gekoeld. Je kunt hierdoor kwalitatief hetzelfde product leveren.' Vanaf 8 november ligt Tessa in de supermarkt.


Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  10° / 3°
  40 %
 • Woensdag
  11° / 3°
  20 %
 • Donderdag
  12° / 0°
  0 %
Meer weer