Grote belangstelling Appeldag 2021

Meer dan 1.300 telers en belangstellenden uit de wereld van het hardfruit kwamen afgelopen donderdag in het Utrechtse 't Goy bijeen voor de Appeldag.

Tijdens de Appeldag werden naast de eeltdemonstraties ook diverse noviteiten op het gebied van onderhoud, pluksystemen en spuittechnieken gepresenteerd. De Appeldag werd gehouden op het fruitbedrijf van familie Van den Brink.

De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) organiseert in samenwerking met agrarisch adviesbureau Delphy de Appeldag, een tweejaarlijks evenement voor de hardfruitsector. René Bal is adviseur en manager bij Delphy. Hij is blij dat de organisatie dit jaar weer honderd standhouders en veel bezoekers kon ontvangen.


Kennisvergaring

'Voor de hardfruitteler in zowel binnen- als buitenland is dit een mooi evenement om kennis te vergaren en het netwerk uit te breiden. Dat gaat fysiek toch makkelijker dan online', geeft Bal aan. 'In verband met de coronaregels moeten bezoekers zich vooraf aanmelden, zodat wij iedereen kunnen registreren. Je ziet dan wel dat het aantal bezoekers uit het buitenland een stuk lager is. Maar we zijn erg blij met de grote belangstelling die we nu op het terrein zien.'

Tijdens de Appeldag werden de diverse noviteiten op het gebied van onderhoud, pluksystemen en spuittechnieken gepresenteerd. Agri-Com demonstreerde bijvoorbeeld de Pluto, een transportband die ervoor zorgt dat plukkers makkelijker en sneller kunnen plukken.


Nieuwe spuittechniek

En GPX Solutions presenteerde een nieuwe spuittechniek op basis van bestaande machines. Dirk Blom van GPX Solutions is overtuigd dat deze toepassingen de toekomst hebben in de fruitteelt. 'Het is nu wel de tijd voor precisietechniek. Daar zetten we vol gas op in en wij denken de telers ook.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  11° / 4°
  50 %
 • Woensdag
  10° / 4°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  40 %
Meer weer