Beloning Faunabescherming voor tip doodgeschoten wolf

De Faunabescherming heeft een beloning van 5.000 euro klaarliggen voor de tip die leidt tot opsporing en berechting van de dader die begin deze maand een wolf doodschoot in de omgeving van het Gelderse Stroe.

Beloning+Faunabescherming+voor+tip+doodgeschoten+wolf
© Pixabay

Het doden van een wolf is bij wet verboden en kan leiden tot een gevangenisstraf tot drie jaar of een boete van maximaal 21.750 euro. Eerder deze week werd bekend dat de wolf die bij Stroe werd gevonden, was doodgeschoten. De wolf vormde een paar met een wolvin die enkele maanden eerder in de buurt van Ede werd doodgereden.

Er loopt ook een strafrechtelijk onderzoek naar het doden van de wolf. Om die reden wordt er door het Openbaar Ministerie weinig informatie gedeeld over het voorval. Kamerlid Leonie Vestering van de Partij voor de Dieren heeft ook aangifte gedaan tegen het doodschieten van de wolf.


Demonisering

Bovendien heeft Vestering Kamervragen gesteld aan demissionair minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Zo wil zij weten waarom de maximale straf voor het doden van een wolf in België bijna 25 keer hoger is dan in Nederland. Ook stelt zij dat het 'demoniseren van en pleiten voor het doden van wolven zoals gedaan door onder meer de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), Land- en Tuinbouworganisatie Nederland en de directeur van de Hoge Veluwe onwenselijk is en een gevaar kan vormen voor de veiligheid van de wolf'.


De parkbeheerder van Nationaal Park De Hoge Veluwe stelde onlangs dat hij verwacht vaker te gaan zien dat wolven in Nederland worden doodgeschoten. Vestering wil dat Schouten per direct een verbod instelt voor niet-opsporingsambtenaren om zich na zonsondergang met een vuurwapen in de natuur of op de openbare weg te bevinden.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  17° / 12°
  40 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  21° / 13°
  10 %
Meer weer