Bij Stroe gevonden wolf is doodgeschoten

De wolf die op 1 oktober dood werd aangetroffen in de omgeving van Stroe, blijkt te zijn doodgeschoten. Omdat het doden van een wolf strafbaar is, is een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval gestart.

Bij+Stroe+gevonden+wolf+is+doodgeschoten
© Pixabay

Het gaat om een mannetjeswolf die vooral in het natuurgebied op de Zuidwest-Veluwe leefde. Dit kwam naar voren uit sectie en genetisch onderzoek, uitgevoerd door Dutch Wildlife Health Center in Utrecht en Wageningen Environmental Research. Het dier vormde een paar met een wolvin die eerder dit jaar bij Ede werd doodgereden.

De wolf is een strikt beschermde diersoort. Het doden van een wolf is niet toegestaan en is strafbaar, daarom loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval. In het belang van dat onderzoek wordt op dit moment geen verdere informatie verstrekt, meldt provincie Gelderland.

Illegale vervolging is, na verkeersongevallen, de meestvoorkomende doodsoorzaak voor wolven, blijkt uit Duits onderzoek.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  10° / 8°
  85 %
 • Donderdag
  13° / 7°
  90 %
 • Vrijdag
  10° / 5°
  70 %
Meer weer