Bij+Stroe+gevonden+wolf+is+doodgeschoten
Nieuws
© Pixabay

Bij Stroe gevonden wolf is doodgeschoten

De wolf die op 1 oktober dood werd aangetroffen in de omgeving van Stroe, blijkt te zijn doodgeschoten. Omdat het doden van een wolf strafbaar is, is een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval gestart.

Het gaat om een mannetjeswolf die vooral in het natuurgebied op de Zuidwest-Veluwe leefde. Dit kwam naar voren uit sectie en genetisch onderzoek, uitgevoerd door Dutch Wildlife Health Center in Utrecht en Wageningen Environmental Research. Het dier vormde een paar met een wolvin die eerder dit jaar bij Ede werd doodgereden.

De wolf is een strikt beschermde diersoort. Het doden van een wolf is niet toegestaan en is strafbaar, daarom loopt er een strafrechtelijk onderzoek naar het voorval. In het belang van dat onderzoek wordt op dit moment geen verdere informatie verstrekt, meldt provincie Gelderland.

Illegale vervolging is, na verkeersongevallen, de meestvoorkomende doodsoorzaak voor wolven, blijkt uit Duits onderzoek.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  15° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 6°
  40 %
 • Dinsdag
  18° / 14°
  60 %
Meer weer