Belgische+boeren+protesteren+met+%27brandende+wolf%27
Nieuws
© Pixabay

Belgische boeren protesteren met 'brandende wolf'

Belgische boeren willen met een fakkeltocht protesteren tegen de rooftochten van wolven in de Limburgse grensstreek. De demonstratie moet volgende week vrijdag plaatsvinden.

Het protest is een initiatief van veehouder Jef Housen uit Oudsbergen. De demonstratie wordt aangekondigd met een afbeelding van een wolf die in brand lijkt te staan.

De afgelopen tijd hebben wolven in Oudsbergen en omgeving, enkele kilometers van de Nederlandse grens, veertig schapen, koeien en andere dieren gedood. Dat ze maandag twee shetlandpony's grepen, maakte voor velen de maat vol. Housen wil uit onvrede met gelijkgestemden de straat op en kreeg op Facebook bijval van tientallen mensen.


Burgemeester Marco Goossens heeft de aankondiging, ‘met opvallende foto van een brandende wolf’, gezien en begrijpt de ongeruste boeren wel. De gemeente heeft de organisatoren al gesproken. Als de tocht veilig en kalm kan verlopen, geeft Goossens toestemming.Bekijk meer over: