Vijfde Thank a Farmer Day: aan tafel met de boer

Stichting Boer Bewust organiseert vandaag voor het vijfde jaar de Nederlandse versie van de internationale Thank a Farmer Day, een dag waarop wereldwijd wordt stilgestaan bij de primaire voedselproducenten van Nederland.

Vijfde+Thank+a+Farmer+Day%3A+aan+tafel+met+de+boer
© Boer Bewust

Consumenten beseffen maar al te goed dat de boeren aan de basis staan van voldoende en gezonde voeding, stelt Stichting Boer Bewust. 'Maar het lijkt daardoor ook weer zo vanzelfsprekend, zo gewoon. Toch is het heel bijzonder. De laatste jaren wordt er door de politiek en consumenten heel veel gesproken over de boer. Maar is het niet veel waardevoller om te praten met een boer?'

In een kort campagnefilmpje dat speciaal voor Thank a Farmer Day is gemaakt, komt die gastvrijheid van de boer naar voren. Een boer die zijn bedrijf laat zien aan burgers, hen rondleidt op zijn bedrijf en samen geniet van al het goed dat hij produceert.


Campagnefilmpje

In het campagnefilmpje geven burgers antwoord op de vraag hoe lang het geleden is dat ze een boer hebben gesproken. En of ze weleens op een boerderij zijn geweest. Om vervolgens samen op pad te gaan naar die boer om te kijken hoe hij werkt en wat hij produceert en om met hem aan tafel te gaan.

Tijdens de afgelopen edities van Thank a Farmer Day bereikte Stichting Boer Bewust met haar campagne ruim 2,5 miljoen burgers. De organisatie haakt aan bij het programma van de Dutch Food Week die tot en met 16 oktober plaatsvindt.Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer