Priva en Octinion bundelen krachten in kasrobotica

Technologiebedrijf Priva en de Belgische R&D-groep Octinion gaan hun robotica-activiteiten voor de tuinbouw bundelen onder de naam Kompano. Door het samenvoegen van kennis en technologie menen beide bedrijven sterker te staan in de groeiende wereldmarkt van tuinbouwrobotica.

Priva+en+Octinion+bundelen+krachten+in+kasrobotica
© Priva

Het personeelstekort in de land- en tuinbouw is nijpend en zal in de toekomst verder oplopen. Volgens Kompano is dit een beperkende factor voor groei en leidt het tot stagnatie van voedselzekerheid. Telers geven aan behoefte te hebben aan nieuwe mogelijkheden om handmatige en repetitieve (pluk)activiteiten te automatiseren en daarmee de kwaliteit van de oogst te optimaliseren.

Zowel Priva als het Leuvense Octinion hebben de afgelopen jaren veel tijd, energie en geld geïnvesteerd in de ontwikkeling van kasrobotica. Zo ontwikkelde Priva recent een bladsnijrobot voor in de tomatenteelt en lanceerde Octinion een aardbeiplukrobot en een UV-C-robot ter bestrijding van ziektes in de kas.

'Ik vind het prachtig om te zien dat zowel Priva als Octinion in hun missie het belang van de wereldwijde voedselzekerheid centraal hebben gezet met innovatieve toepassingen', aldus bestuursvoorzitter Meiny Prins van Priva. 'De omslag naar robotisering is een belangrijke omwenteling waar wij samen een enorm verschil kunnen maken in de wereldwijde behoefte naar duurzame vernieuwing in de tuinbouw.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  8° / 0°
  5 %
 • Woensdag
  10° / 2°
  5 %
 • Donderdag
  11° / 3°
  20 %
Meer weer