Hol Spraying Systems lanceert veldrobot voor fruitteelt

Spuitfabrikant Hol Spraying Systems in het Betuwse Geldermalsen presenteert in oktober een veldrobot voor de fruitteelt. De fabrikant is daarvoor een samenwerking aangegaan met robotfabrikant Agxeed in het Limburgse Oirlo.

Hol+Spraying+Systems+lanceert+veldrobot+voor+fruitteelt
© Twan Wiermans

Aan de robot voegt Hol Spraying Systems werktuigen toe als een boomgaardspuit, grasmaaier, snoeihoutversnipperaar, onkruidbeheersmachine en een autonome vulmixer. Bestaande mechanisatie wordt aangepast door deze te voorzien van elektromotoren.

De nieuwe robot is een driewielig voertuig, voorzien van een dieselmotor van 75 pk. Het autonome voertuig werkt met taakkaarten die vanuit de portal direct naar de machine worden gestuurd. Ook is de robot in de portal te controleren en bij te sturen. Boven op de Agbot is een tank met een inhoud van 2.000 liter gemonteerd. Achter de machine is een standaard hefinrichting geplaatst waar alle werktuigen aan worden gekoppeld.

De lancering van de Agbot Fruit 3x2 start met een reeks demonstraties bij diverse bedrijven in proeftuinen. De aftrap is op donderdag 21 oktober bij fruitteler Martijn Slabbekoorn in het Zeeuwse Kapelle. Aanmelden is mogelijk via de website van Hol Spraying Systems.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  19° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer