Ridder investeert in kasrobotica van Metomotion

Tuinbouwtechnologieleverancier Ridder heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Israëlische roboticabedrijf Metomotion. Daarmee breidt Ridder zijn portfolio van kassentechnologie uit met kasrobotica.

Ridder+investeert+in+kasrobotica+van+Metomotion
© Ridder

Door deze samenwerking wordt Ridder verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie van het robotplatform en de robotica van Metomotion. Menselijke arbeid is een beperkende factor geworden door de beperkte beschikbaarheid van personeel. Ridder en Metomotion willen telers helpen door robotica beschikbaar te maken voor de glastuinbouw.

Sinds 2019 ondersteunt Ridder de ontwikkeling van de Greenhouse Robotic Worker (Grow) van Metomotion. Dit jaar heeft Ridder zijn betrokkenheid verder versterkt met extra investeringen. Ook is er een samenwerking aangegaan met Navus Ventures, een particulier investeringsfonds dat gelieerd is aan de Nederlandse landbouwinnovator Lely.


Oogstrobot voor tomaten

De eerste toepassing van de Metomotion Grow is de oogstrobot voor trostomaten. De tomatenoogstrobot zal in 2022 commercieel beschikbaar zijn. De robot detecteert en plukt niet alleen de trossen, maar zorgt ook voor de afhandeling van de trossen in de kratten. Hierdoor kunnen de oogstkosten met 50 procent worden teruggebracht en kan 80 procent aan manuren worden bespaard.

Tijdens de vakbeurs Greentech Live & Online in Amsterdam delen Metomotion en Ridder op woensdag 29 september aanvullende informatie over de oogstrobot.

Bekijk meer over:

Lees ook

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 11°
  20 %
 • Vrijdag
  28° / 14°
  5 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  20 %
Meer weer