mmmEggies verstoppen roze eieren in heel Nederland

Geen Pasen, toch verstopte eieren. Dit jaar verbergen de mmmEggies, kippenboerinnen die het Nederlandse ei promoten, net als de twee voorgaande jaren grote roze eieren in heel Nederland. De vinder van een ei wint een mooie prijs. De actie is in het kader van Wereld Eidag, de tweede vrijdag van oktober.

mmmEggies+verstoppen+roze+eieren+in+heel+Nederland
© mmmEggies

'We verstoppen op de meest onverwachte plekken grote roze eieren. Door heel Nederland, in de stad en op het platteland. De vinder krijgt, na het plaatsen van een foto van het ei en de vindplaats, een mooie prijs van de mmmEggies', zegt Mariska Oving, legpluimveehouder in het Drentse Odoornerveen. Zij is woordvoerder van de mmmEggies, een groep van dertig kippenboerinnen uit heel Nederland die het Nederlandse ei promoten.

In de week voorafgaand aan Wereld Eidag hebben de mmmEggies op sociale media hints gegeven over de verstopplekken. Wat er in de eieren zit, blijft geheim. Na de tweede vrijdag van oktober maken de dames dit bekend op hun Facebookpagina.


De mmmEggies hebben elk jaar een actie op Wereld Eidag. Voor het derde en laatste jaar verstoppen ze de grote roze eieren, dit jaar ingepakt door de Drentse mmmEggies. 'Het was gezellig en fijn om bij te praten', zegt Oving. De eieren zijn verdeeld onder de mmmEggies en het bestuur van Blij met een Ei, zodat iedereen een ei kan verstoppen voor Wereld Eidag.

Op Wereld Eidag staat het ei centraal en is er aandacht voor de voedende waarde van dit legsel.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer