mmmEggies+viert+jubileum+met+promofilm
Nieuws
© Ger Loeffen

mmmEggies viert jubileum met promofilm

Eierpromotieinitiatief mmmEggies bestaat vijf jaar. Het initiatief, dat inmiddels bestaat uit 25 dames (de mmmEggies) die de promotie verzorgen, viert dat met een promotiefilm.

In de film wordt getoond waar de mmmEggies voor staan en dat eieren gezond en lekker zijn. Het initiatief voor de mmmEggies ontstond op het Pluimveesymposium Leg in Eersel op 15 mei 2014. Vijf legpluimveehoudsters besloten om het Nederlandse ei met 'girlpower' te gaan promoten. Het jubileum wordt gevierd op het Pluimveesymposium Leg in Eersel dat wegens de vogelgriep in België is verplaatst naar 25 en 26 september 2019.

Volgens de mmmEggies hebben ze in de afgelopen vijf jaar veel bereikt. Het ei staat weer op de Schijf van Vijf, ze spraken met diverse politici, ze waren te vinden op consumentenbeurzen, deelden eieren uit bij de Vierdaagse Nijmegen en zetten bijvoorbeeld acties op met Wereldeidag.

Consumptie

De consumptie van eieren is gestegen van 185 naar ruim 200 eieren per Nederlander. De mmmEggies vinden dat zij daar ook een rol in hebben gespeeld.

Intussen is het aantal mmmEggies gegroeid van 5 naar 25 uit heel Nederland. Ook is er een aantal 'hulp-mmmEggies' die helpen op beurzen en evenementen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Vrijdag
  4° / 2°
  50 %
 • Zaterdag
  7° / 2°
  40 %
 • Zondag
  10° / 4°
  70 %
Meer weer