MmmEggies+delen+uit+op+Gezondheidsbeurs+in+Utrecht
Nieuws
© Ulco Wesselink

MmmEggies delen uit op Gezondheidsbeurs in Utrecht

De mmmEggies waren deze week te vinden op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht. 'Want over eieren en cholesterol bestaan nog veel misverstanden', legt woordvoerder Mariska Oving uit.

De mmmEggies bestaan al meer dan vijf jaar en bestaan uit een groep vrouwelijke pluimveehouders die het Nederlandse ei promoten en daar voorlichting over geven. Oving: 'Zo zijn we elk jaar op de Nijmeegse Vierdaagse en kiezen we elk jaar een beurs uit. Dit jaar is het de Gezondheidsbeurs, vorig jaar de Negenmaandenbeurs. Eerder waren we bijvoorbeeld ook te vinden op de 50PlusBeurs.'

De Gezondheidsbeurs lijkt een goede plek voor het verhaal van de mmmEggies. 'Veel mensen denken nog steeds dat je maar beperkt eieren mag eten vanwege cholesterol. Dat is een achterhaald inzicht. In eieren zit juist een goede cholesterol. Bovendien zijn ze rijk aan vitaminen en mineralen, zoals vitaminen B en D. We merken wel dat steeds meer mensen dit weten.'

De consumptie van eieren zit in de lift, mede door de toename van het aantal vegetariërs. 'Mensen slikken vaak supplementen voor de vitaminen die ze missen. Eieren kunnen een belangrijke rol spelen in hun voedingspatroon. Eieren zijn enkele jaren geleden ook toegevoegd aan de Schijf van Vijf.'

Hele land

De mmmEggies komen uit het hele land. Naast landelijke evenementen bezoeken de vrouwelijke pluimveehouders lokale en regionale activiteiten.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 9°
  70 %
 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  70 %
Meer weer