Toewijzingspercentage Cosun stijgt met 3 procent

Het toewijzingspercentage van Cosun voor de bietentelers is voor volgend jaar 105 procent. Het percentage is 3 procent hoger dan dit jaar en gelijk aan 2020.

Toewijzingspercentage+Cosun+stijgt+met+3+procent
© Han Reindsen

De suikervoorraden zijn lager, de verwachte suikerproductie is dit jaar ook lager dan gepland en de markt ontwikkelt zich positief. Daardoor is het toewijzingspercentage voor 2022 hoger. Met de 3 procent hogere toewijzing verwacht Cosun ruim 1,2 miljoen ton suiker te produceren voor afzet in 2022-2023.

Bietentelers van Cosun ontvangen rond 17 augustus de individuele toewijzing, tegelijk met de mogelijkheid om bietenzaad met vroegbestelkorting te bestellen. Het toewijzingspercentage wordt vermenigvuldigd met het aantal ledenleveringsbewijzen dat een teler op naam heeft. Dit leidt tot de hoeveelheid bieten die een teler in 2022 kan leveren.

Start campagne

Cosun start de bietencampagne voor beide fabrieken dit jaar op maandag 13 september. In de tweede week van augustus ontvangen de telers de definitieve campagne-indeling, die is te raadplegen op het ledenportaal. Met de huidige opbrengstverwachting is een campagne van 120 dagen voorzien.

Gelijk aan vorig jaar kunnen bietentelers vanaf vandaag Toptex bestellen, tot 31 augustus. Toptex helpt om suikerbieten in bewaring te beschermen tegen neerslag en zodoende bewaarverliezen te beperken. Door vroeg te bestellen, is Toptex voor telers gunstig geprijsd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 11°
  10 %
 • Zondag
  22° / 12°
  20 %
 • Maandag
  23° / 14°
  10 %
Meer weer